Tuulitunneli, REDI-kauppakeskus, Helsinki

Tilaaja: Lentotehdas Oy, Sami Juutinen

Hanke: Tuulitunneli, REDI kauppakeskus, Helsinki

Aikataulu: 2017 - syksy 2018

Kauppakeskus REDIn yhteyteen rakentuu vapaapudotussimulaattori FÖÖNI, jossa lennetään ja liikutaan ilmavirrassa omaa kehoa käyttäen. Hanke on ainutlaatuinen kauppakeskussijaintinsa vuoksi.

”Maailmalla toiminta on kovassa kasvussa, mutta vastaavanlaiset simulaattorit ovat poikkeuksetta erillisiä rakennuksia ja sijaitsevat kaukana kaupunkien keskustoista. Nyt meillä on REDI kauppakeskuksen myötä mahdollisuus tuoda toiminta kaikkien ulottuville. Simulaattoriin voivat tulla kaikki lapsista aikuisiin ja se sopii myös liikuntarajoitteisille sekä lajin aktiiviharrastajille. Ilmavirta liikkuu lentotilassa parhaimmillaan 300 kilometrin tuntivauhdilla ja yleisö pääsee seuraamaan lentäjää lähietäisyydeltä viiden metrin korkuisen lasiseinän läpi. Myös kauppakeskuksen ohikulkijat voivat seurata lentäjiä”, sanoo hankkeesta vastaava Sami Juutinen.

Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy vastaa REDIn vuokralaiseksi tulevan Lentotehdas Oy:n edunvalvonta- ja rakennuttamistehtävistä. Hoidamme mm. suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyviä tehtäviä.

© 2020 Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy