Lähipalvelukeskus Hertsi, Helsinki

Tilaaja: Kiinteistö Oy Gigahertsi/Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia, Aktia Henkivakuutus Oy ja Yleisradion Eläkesäätiö, rakennuttajapäällikkö Timo Vasa

Hanke: Lähipalvelukeskus Hertsi, Helsinki

Laajuus: n. 48 700 brm2

Aikataulu: 01/2018 - 04/2020

Lähipalvelukeskus Hertsin rakennustyöt Helsingin Herttoniemessä alkavat tammikuussa 2018 Megahertsin liikekeskuksessa tehtävillä muutostöillä ja työt jatkuvat pian myös uudisrakentamisella. Lähipalvelukeskuksesta tulee Herttoniemen alueella päivittäistavarakaupan ja palvelujen keskipiste. Uudiskiinteistössä on vuokrattavaa toimitilaa noin 18 500 m2 ja se muodostaa olemassa olevan Megahertsi-liikekeskuksen kanssa Lähipalvelukeskus Hertsi – kokonaisuuden, joka avataan keväällä 2020. Hertsin uudisrakennuksen rakennuttajana toimii Kiinteistö Oy Gigahertsi, jonka osakkaina ovat Aktia Henkivakuutus Oy, Vakuutusosakeyhtiö Henki-Fennia sekä Yleisradion Eläkesäätiö.

Lähipalvelukeskus Hertsin tiloihin sijoittuvat mm. HOK-Elannon Prisma, Helsingin kaupungin kirjasto- ja nuorisotila ja Päiväkoti Touhula sekä olemassa olevassa liikekeskuksessa jo toimivat Tokmanni, Alko ja Megahertsin Apteekki.

Hertsiin tulee sijoittumaan myös useita ravintoloita ja kahviloita. Herttoniemen Treffi Pub & Bistron omistajana tunnettu Andy Solomon on avaamassa Hertsiin noin 900 m2:n laajuista uutta ravintolakokonaisuutta Fat Lizard Restaurant ja Bar.

Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy vastaa hankkeessa rakennuttajan edunvalvonnasta ja työmaavalvontatehtävistä.

© 2020 Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy