23. huhtikuuta 2018

Fennia Varainhoito Oy perusti Allianssin kanssa kiinteistökehitysyhtiön

Fennia Varainhoito Oy (=FVH) ja Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy (=Allianssi) ovat perustaneet Fennia Kiinteistökehitys Oy -nimisen hankeyhtiön. FVH:n omistus on 70 % ja Allianssin 30 % ja perustetusta yhtiöstä tuli Fennian konserniyhtiö.

Yhtiön tarkoituksena on tuottaa lisäarvoa Fennia Varainhoidon omaisuudenhoidon asiakkaille, hallinnoitaviin rahastoihin sekä yhteistyökumppaneiden kiinteistösijoitustoimintaan. Yhtiö luo uusia kiinteistösijoituskohteita niin tyhjälle maalle kuin muutos- ja korjausrakentamalla. Lisäarvoa sijoittajalle syntyy mm. rakentajien ja muiden toimijoiden kilpailutuksen kautta sekä omistajalähtöisestä suunnittelusta ja hallinnon järjestämisestä. Tätä on mm. elinkaaren, pitkäaikaisen käytettävyyden, energia- ja vastuullisuusasioiden, ylläpitokulujen sekä mm. vuokralaisyhteistyön huomioiminen jo hankekehitys- ja suunnitteluvaiheessa.

Fennia Kiinteistökehitys Oy ja Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy ovat myös allekirjoittaneet palvelusopimuksen, jonka perusteella Allianssi vastaa Fennian rakennuttamis- ja työmaavalvontatehtävistä kaikissa hankkeissa, joihin perustettavan yhtiön resurssit eivät riitä tai henkilökuntaa ei haluta siinä määrin kasvattaa. Erityisesti Allianssin resursseja käytetään rakentamisvaiheessa. Fennialla on käynnistymässä useita suuria hankkeita, joihin Fennia Kiinteistökehitys Oy ja sen myötä Allianssi tulevat kiinnittymään. Käynnissä ovat mm. Munkkivuoren Ostoskeskuksen kehittäminen, Lähipalvelukeskus Hertsi ja Jyväskylän Hippos.

Yhtiön toimitusjohtajana aloittaa 1.6.2018 DI Aarne Markkula, joka toimi aikaisemmin Keskinäinen työeläkeyhtiö Varman kiinteistökehitysjohtajana. Hallituksen puheenjohtajana toimii Fennia Varainhoito Oy:n kiinteistösijoituksista vastaava johtaja Timo Rantala.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Martti Reijonen, 0500 616 531, martti.reijonen@allianssirak.fi

© 2019 Rakennuttajatoimisto Allianssi Oy